فهرست مطالب

مطالعات کاربردی علوم زیستی در ورزش - پیاپی 18 (تابستان 1400)

نشریه مطالعات کاربردی علوم زیستی در ورزش
پیاپی 18 (تابستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/06/28
  • تعداد عناوین: 6
|
  • الهام یوسفی مند، محمدرضا حامدی نیا، امیرحسین حقیقی، میترا خادم الشریعه* صفحات 8-23
    زمینه و هدف

    تنظیم تعادل انرژی در انسان مسئله پیچیده و مبهمی است. مطالعات مختلف حاکی از رابطه بین فعالیت بدنی و ایجاد تعادل منفی انرژی در بدن است. هدف از این مطالعه، تعیین اثر فعالیت های بدنی مختلف وامانده ساز بر اشتها، کالری دریافتی، کالری مصرفی وعلاقه مندی به غذا در دختران دانشجو بود. 

    روش تحقیق:

    روش تحقیق به صورت نیمه تجربی بود. تعداد 10 داوطلب دختر به صورت غیر تصادفی و داوطلبانه انتخاب شدند. آزمودنی ها دو پروتکل تمرینی شامل شنا و دویدن را با شدت 80 درصد حداکثر ضربان قلب تا حد واماندگی و یک پروتکل تمرین مقاومتی را با شدت 80 درصد یک تکرار بیشینه تا حد واماندگی در 3 جلسه اجرا نمودند. میزان اشتها، کالری دریافتی و علاقه مندی به غذا از طریق پرسشنامه توسط آزمودنی ها ثبت گردید. انرژی مصرفی نیز از طریق فرم ثبت اطلاعات در LSD مربوط به فعالیت بدنی 24 ساعته ثبت شد. از روش تحلیل واریانس با اندازه های تکراری و آزمون تعقیبی برای تجزیه و تحلیل داد ه ها استفاده شد.

    یافته ها

    تمایل به غذا خوردن فقط بلافاصله بعد p>0/05 سطح معن یداری پیدا کرد. احساس گرسنگی نیز فقط بلافاصله)p=0/ از تمرین مقاومتی، نسبت به تمرین دویدن، افزایش معنی داری) 001داشت؛ در حالی که احساس سیری و توانایی)p=0/ بعد از تمرین شنا، نسب به تمرین دویدن، افزایش معنی داری) 001بین تاثیر یک جلسه تمرین شنا، .)p <0/ غذا خوردن در چهار زمان، بین سه نوع تمرین تفاوت معن یداری نداشت) 05 دویدن و تمرین مقاومتی دایره ای وامانده ساز از لحاظ اثر گذاری بر تمایل به غذا خوردن به غذا، کالری دریافتی و دیده نشد.

    نتیجه گیری

    بین فعالیت های مختلف تمرینی از لحاظ اثر)p <0/ کالری مصرفی؛ تفاوت معنی داری) 05 گذاری بر کالری دریافتی، کالری مصرفی و اشتها تفاوت معناداری وجود نداشت؛ و این بدان معناست که بدون در نظر گرفتن نوع فعالیت به اجرا درآمده، تمرین سبب تعادل کالریکی منفی می شود؛ تغییری که احتمالا نمی تواند در کوتاه مدت جبران شود.

    کلیدواژگان: شنا، دویدن و تمرین مقاومتی وامانده ساز، اشتها، کالری دریافتی
  • کریم آزالی علمداری*، موسی خلفی صفحات 24-34
    زمینه و هدف

    اطلاعات محدودی در زمینه آثار تمرینات ورزشی بر پری لیپین ها (PLINs) به عنوان تنظیم کننده های مهم ذخیره و لیپولیز بافت چربی وجود دارد. از این رو، هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر تمرین تناوبی با شدت بالا (HIIT) و تداومی با شدت متوسط (MICT) بر مقادیر پروتیینی PLIN3 و PLIN5 چربی احشایی رت های نر چاق می باشد.

    روش تحقیق:

     ابتدا رت ها به دو گروه رژیم غذایی استاندارد (CD) و رژیم غذایی پرچرب (HFD) تقسیم شده و پس از القا چاقی (با 10 هفته رژیم غذایی پرچرب) به 3 گروه کنترل چاق (OC)، تمرین تداومی با شدت متوسط (MICT) و تمرین تناوبی با شدت بالا (HIIT) تقسیم شدند. پروتکل تمرین HIIT شامل 10 مرحله فعالیت 4 دقیقه ای با شدت معادل 85 تا 90 درصد VO2max و با دوره های استراحتی فعال 2 دقیقه ای و پروتکل تمرین MICT با شدت معادل 65 تا 70 درصد VO2maxبود. مسافت طی شده به منظور همسان سازی هر دو پروتکل یکسان بود. پروتکل تمرین تداومی و تناوبی به مدت 12 هفته، بصورت 5 روز در هفته، با رعایت اصل اضافه بار بر روی نوارگردان اجرا شد.

    یافته ها

    مقادیر پروتیینی PLIN3 و PLIN5 چربی احشایی به روش وسترن بلات اندازه گیری شد. نتایج تحلیل داده ها نشان داد که HFD منجر به افزایش معنی داری PLIN5 و کاهش معنی دار PLIN3 شده است (05/0p <). همچنین، هر دو پروتکل HIIT و MICT منجر به افزایش معنی داری PLIN3 (05/0p <) و کاهش غیر معنی دار PLIN5 (05/0p>) شد.

    نتیجه گیری

    بنابراین، به نظر می رسد که تمرین ورزشی ممکن است به واسطه تنظیم PLIN3 و PLIN5 نقش موثری در متابولیسم قطرات چربی ایفا کند.

    کلیدواژگان: تمرین ورزشی، پری لیپین، چاقی
  • محمد مهدی رفیعی، عباسعلی گائینی، محمدرضا کردی*، رضا نوری صفحات 36-46
    زمینه وهدف

    با توجه به نقش کلیدی آپوپتوزیس و عوامل دیگر در التهاب، رشد و متاستاز سلول های توموری؛ هدف تحقیق حاضر بررسی تاثیر احتمالی تمرین هوازی بر میزان بیان این عوامل در سرطان پستان و اثر مثبت این تمرین بر کاهش وزن تومور پستان در موش ها است.

    روش تحقیق: 

    تعداد 20 سر موش بالب C ماده 3 تا 5 هفته ای، با میانگین وزنی 1/0± 1/17 گرم به صورت تصادفی به دو گروه تجربی (تمرین هوازی) و کنترل تقسیم شدند. با تزریق زیر جلدی سلول های سرطانی MC4-L2، موش های هر دو گروه به سرطان مبتلا شدند و پس از آن، گروه تجربی به مدت هشت هفته و پنج روز در هفته پروتکل تمرین هوازی مشتمل بر دویدن روی نوارگردان با شیب صفر درجه و با شدت 55 تا 70 درصد حداکثر اکسیژن مصرفی را در طول زمان 14-20 دقیقه در هر جلسه اجرا کردند. تمرینات در هفته اول با سرعت 14 متر در دقیقه شروع و در نهایت در دو هفته آخر به سرعت 20 متر در دقیقه رسید.

    یافته ها

    نتایج آزمون تی مستقل نشان داد در مقایسه با گروه کنترل، حجم تومور در گروه تمرین به طور معنی داری (001/0=p) کاهش پیدا کرد؛ در حالی که بیان ژن Apaf-1 (001/0=p) و کاسپاز 3 (001/0=p) پس از اجرای تمرینات هوازی، به طور معنی داری افزایش یافت.

    نتیجه گیری

    با توجه به افزایش فعالیت Apaf-1 و کاسپاز 3 به دنبال تمرینات هوازی منظم، می توان گفت اجرای این تمرینات روند رشد تومور پستان در موش های بالب C ماده را کنترل می نماید

    کلیدواژگان: تمرین هوازی، آپوپتوزیسیس، کاسپاز 3، Apaf -1
  • فاطمه شب خیز، شیما مجتهدی*، علی اکبرنژاد قره لو، فرحناز امیرشقاقی صفحات 48-57
    زمینه و هدف

    دویدن منجر به افزایش شکل پذیری سیناپسی در مغز می شود. با این حال هنوز اثر نوع دویدن بر تغییر مولکول های وابسته به شکل پذیری به خوبی مشخص نشده است. هدف از این مطالعه تعیین تاثیر دو نوع تمرین استقامتی برBDNF، و TrkB در هیپوکمپ رت بالغ سالم بود.

    روش تحقیق: 

    در این تحقیق تجربی 18 سر رت ویستار نر بالغ 8 هفته به صورت تصادفی و مساوی (n=6) به 3 گروه کنترل، دویدن تداومی و دویدن تناوبی تقسیم شدند. حیوانات گروه های تمرینی به مدت 8 هفته روی دستگاه نوارگردان دویدند. 24 ساعت پس از آخرین جلسه تمرینی حیوانات قربانی شدند و هیپوکمپ آن ها از هر دو نیمکره برداشته شد. تغییرات سطوح پروتیینی با روش الایزا بررسی شد.

    یافته ها

    آزمون آنالیز واریانس یکطرفه نشان داد که در گروه دویدن تداومی در مقایسه با گروه کنترل، افزایش معنی داری در BDNF و TrkB وجود داشت (004/0P = ، 001/0˂ P). همچنین تغییرات مشابهی برای گروه دویدن تناوبی مشاهده شد (004/0 P =، 001/0 P ˂)، اما تفاوت معنی داری بین دو نوع تمرین مشاهده نشد.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد که تمرین استقامتی صرف نظر از نوع آن منجر به افزایش BDNF و TrkB در هیپوکمپ رت های سالم بالغ می شود. از آنجا که این دو عامل از اصلی ترین عوامل فرایندهای شکل پذیری هیپوکمپی، حافظه و یادگیری هستند لذا، افزایش سطوح پروتیینی آن ها متعاقب دویدن استقامتی نشان از اثرگذاری مثبت آن بر فرایندهای ذکر شده در افراد بالغ دارد.

    کلیدواژگان: دویدن هوازی، عامل نوروتروفیک مشتق از مغز، تیروزین کیناز B، هیپوکمپ
  • وحید تقی زاده، الهام حکاک دخت*، مهدی قهرمانی مقدم صفحات 58-71

    زمینه و هدف:

     مولتیپل اسکلروزیس (ام اس) یک بیماری خودایمنی است که منجر به انحطاط عصبی پیشرونده می شود. عوامل نوروتروفیک مانندBDNF نقش مهمی در پاتوژنز و درمان ام اس بازی می کنند. این تحقیق با هدف تعیین تاثیر هشت هفته تمرین پیلاتس بر سطح سرمی BDNF و تعادل پویای مردان مبتلا به ام اس انجام شد.

    روش تحقیق: 

    روش مطالعه این تحقیق از نوع نیمه تجربی با طرح پیش آزمون و پس آزمون بود. تعداد22 مرد مبتلا به ام اس با میانگین سنی 7/3±9/34 سال، توده بدنی 3/4±07/24 کیلوگرم بر متر مربع و سطح ناتوانی 07/1±6/3، به صورت هدفمند و داوطلبانه انتخاب شده و سپس به صورت تصادفی به دو گروه تمرین (12 نفر) و کنترل (10 نفر) تقسیم شدند. آزمودنی های گروه تجربی، در یک دوره برنامه تمرین پیلاتس، به مدت هشت هفته و سه جلسه در هر هفته شرکت کردند. در مرحله ی پیش آزمون و پس آزمون، آزمون تعادل TUG جهت سنجش تعادل بیماران و نمونه گیری خونی جهت اندازه گیری سطح BDNF سرم (24 ساعت قبل و 48 ساعت پس از آخرین جلسه تمرین پس از 12 ساعت ناشتایی) انجام گرفت. در پایان، برای مقایسه تغییرات درون گروهی و بین گروهی به ترتیب از آزمون های تی وابسته و تی مستقل با سطح اطمینان 05/0 ≤p  استفاده شد.

    یافته ها

    در گروه تجربی بعد از دو ماه تمرین افزایش معناداری در سطح سرمیBDNF گزارش شد (012/0=P). همچنین تغییرات آزمون تعادل (043/=) نیز معنادار بود. شایان ذکر است که در گروه کنترل هیچگونه تغییر معناداری گزارش نشد.

    نتیجه گیری

    یک دوره برنامه تمرینی منتخب پیلاتس باعث بهبود تعادل پویا شده و سطح BDNF را افزایش می دهد. بنابراین مطالعه ی حاضر نشان می دهد که ورزش پیلاتس می تواند به عنوان بخش مهمی از برنامه های توانبخشی بیماران مبتلا به ام اس به کارگرفته شود.

    کلیدواژگان: پیلاتس، مولتیپل اسکلروزیس، عامل نروتروفیک مشتق از مغز، تعادل
  • حمیدرضا برزگرپور، حمید رجبی، دوئن باتون، رعنا فیاض میلانی* صفحات 72-83
    زمینه و هدف

    به نظر می رسد ترکیب تمرین مغزی و تمرین جسمانی بدلیل کاهش میزان درک تلاش در حین عملکرد استقامتی، از تمرین جسمانی تنها موثرتر است. بر همین اساس هدف از تحقیق حاضر بررسی تاثیر تمرین استقامتی جسمانی به همراه تمرین مغزی بر میزان خستگی تحمل ورزشی افراد فعال بود.

    روش تحقیق: 

    تعداد 20 داوطلب سالم (14 مرد و 6 زن) به دو گروه تمرین استقامتی جسمانی+تمرین استقامتی مغزی و تمرین استقامتی جسمانی تقسیم شدند. دو گروه در هر جلسه 60 دقیقه با شدت 75-60 درصد ضربان قلب ذخیره بر روی چرخ کارسنج رکاب زدند. گروه تمرین مغزی در حین رکاب زدن یک تلاش ذهنی را نیز انجام دادند. دو گروه هر هفته 3 تا 4 جلسه به مدت 24 جلسه تمرین کردند. حداکثر اکسیژن مصرفی با استفاده از یک آزمون فزآینده و تحمل ورزشی افراد با استفاده از یک آزمون وامانده ساز با بار ثابت، قبل و بعد از دوره تمرین اندازه گیری شد. درک تلاش و ضربان قلب در طول آزمون زمان رسیدن به واماندگی ثبت شد. داده ها با روش آماری تحلیل واریانس با عامل بین گروهی تجزیه و تحلیل شدند (p˂0/05).

    یافته ها:

     حداکثر اکسیژن مصرفی در هر دو گروه به طور معنی داری افزایش یافت (p =0/01). با این وجود، زمان رسیدن به واماندگی در گروه تمرین استقامتی جسمانی + تمرین استقامتی مغزی نسبت به گروه تمرین استقامتی جسمانی به طور معنی داری افزایش یافت (p =0/01) هم چنین تمرین استقامتی جسمانی + تمرین استقامتی مغزی نسبت به تمرین استقامتی جسمانی میزان درک تلاش را در آزمون وامانده ساز به طور معنی داری کاهش داد (P˂0/05)

    نتیجه گیری

    نتایج این تحقیق نشان می دهد ترکیب تمرین مغزی و جسمانی از طریق کاهش درک تلاش بیشتر، کارآیی بهتری برای افزایش عملکرد استقامتی نسبت به تمرین جسمانی دارد.

    کلیدواژگان: تمرین مغزی، درک تلاش، زمان رسیدن به واماندگی، خستگی ذهنی
|
  • Elham Yosefi Mand, MohammadReza Hamedinia, Amirhossein Haghighi, Mitra Khademosharie * Pages 8-23
    Background and Aim

    The regulation of energy balance in humans is a complex and ambiguous issue. Various studies have shown the relationship between physical activity and creating a negative energy balance in the body. The aim of this study was to compare the effects of the different exercise types on appetite, calorie intake, calorie consumption and food liking in girl students.

    Materials and Methods

    Based of this semi-experimental study,10 girl students were randomly and voluntarily chosen among all university students. The subjects performed two protocols of swimming and running (80% of the maximum heart rate up to exhaustion), and one protocol of resistance training (80% of a maximum repetition up to exhaustion) during three sessions. Appetite, calorie intake and food intake were recorded by a standard questionnaire. Energy intake also was recorded by 24-hour physical activity form. Analysis of variance with repeated measures and LSD tests were applied to analyze the data at the significant level of p < 0.05.

    Results

    The tendency to food had a significant increase immediately after the resistance training compared to running (p= 0.001). Feeling hungry had a significant increase (p = 0.001) compared to running training immediately after swimming training, while the feeling of satiety and the ability to eat at four times, did not showed any significant difference between the three types of exercise (p < 0.05). Moreover, between the effect of one session of swimming, running, and exhaustive circular resistance training there was no significant difference in the tendency to food, calorie intake and calorie consumption (p < 0.05).

    Conclusion

    There was no significant difference between different training activities in terms of calorie intake, calorie consumption and appetite. This means that regardless of the type of activity, exercise can causes a negative caloric balance; a change that probably cannot be compensate during short term.

    Keywords: Exhaustive exercise training, Appetite, calorie intake
  • Karim Azali Alamdari *, Mousa Khalafi Pages 24-34
    Background and Aim

    There is not enough information on the effect of exercise training types on perilipins (PLINs) as important regulators of adipose storage and lipolysis. Therefore, the aim of the present study was to investigate the effect of high intensity interval training (HIIT) and moderate intensity continuous training (MICT) on PLIN3 and PLIN5 protein expression of visceral fat in obese male Wistar rats.

    Materials and Methods

    Firstly, the rats were divided into two groups as standard diet (CD) and high fat diet (HFD) and after induction of obesity (with 10 weeks of high fat diet); next, the obese rats were divided into three groups as obese control (OC), MICT and HIIT groups. The HIIT group performed their training protocols including10 bouts of 4-minute running bouts at 85-90% of VO2max with 2-minute active rest intervals per session, and MICT group also were preformed continuous running sessions at 65-70% of VO2max protocols for 12 weeks, five days/week on a rat treadmill, in accordance with the progressive overload principle. The running distance were equalized between two protocols. The Western blot were used to measure the visceral fat PLIN3 and PLIN5 protein expression level. Independent samples t- test, one-way analysis of variance and Tukey tests were applied for extraction of results at the p≤0.05 level.

    Results

    The PLIN5 and PLIN3 levels were higher (p=0.008) and lower (p=0.001) respectively in the HFD group as compare to CD group. On the other hand, PLIN3 level was higher after both HIIT and MICT group compared to OC (p=0.001 and p=0.04 respectively), while there was no differences between two training groups (p=0.90). Moreover, PLIN5 level had no significant differences between OC and HIIT or MICT (p=0.08 and p=0.45 respectively) groups.

    Conclusion

    It seems that both HIIT and MICT may play important roles in lipid droplet metabolism through regulation of PLIN3 expression level in diet induced obesity; while no significant difference was observed between the impact of them.

    Keywords: exercise training, perilipin, Obesity
  • MohammadMahdi Rafiei, AbbasAli Gaeini, Mohammadreza Kordi *, Reza Nuri Pages 36-46
    Background and Aim

    Considering the key role of apoptosis and other factors in inflammation, growth and metastasis of tumor cells and also regulating effect of physical activity, the aim of this study was to investigate the effects of aerobic exercise on the expression of these factors in breast cancer and also on breast cancer tumors weight reduction in mice.

    Materials and Methods

    Twenty female 3-weeks-old C ball mice with a mean weight of 17.10 ±0.10 g were randomly divided into experimental (aerobic exercise) and control groups. By subcutaneous injection of MC4-L2 cancer cells, both groups were diagnosed with cancer, and then the experimental group was trained for 8 weeks (5 sessions per week and each session lasted 14-20 minutes running at 55-70 percent of VO2max on the treadmill with zero gradient. The exercises began at a speed of 14 m/min in the first week and finally reached to 20 m/min in the last two weeks. 48 hours after the last training session, the mice were sacrificed and their tumors tissue samples were removed and stored at -70 ° C and the level of gene expression of Apaf-1 and caspase 3 of tumor tissue were measured by Real Time-PCR. Data were analyzed by SPSS21 using independent sample t- test at the significant level of p≤0.05.

    Results

    The results of independent sample t- test showed that tumor volume in the training group was significantly lower than the control group (p=0.001), moreover the levels of Apaf-1 (p=0.001) and caspase 3 (p=0.001) was also significantly higher than the control group.

    Conclusion

    Due to the increased gene expression of Apaf-1 and caspase 3 following regular aerobic exercise with intensity of 55 to 70% VO2max, it can be suggested that medium-intensity aerobic exercise can controls the growth of breast tumors in female Balb C mice.

    Keywords: Aerobic training, apoptosis, Apaf-1, Caspase 3
  • Fatemeh Shabkhiz, Shima Mojtahedi *, Ali Akbarnejad Gharehlou, Farahnaz Amirshaghaghi Pages 48-57
    Background and Aim

    Running causes increments in synaptic plasticity in the adult brain. However, the effect of types of running on plasticity-related molecular changes are not well documented. The purpose of this study was to determine the effect of two types of endurance training on brain derived neurotropic factor (BDNF) and tyrosine kinase B receptor (TrkB), in the hippocampus of adult male rat.

    Materials and Methods

    In this experimental study 18 adult male wistar rats, 8 weeks of age were randomly and equally (n=6) divided into 3 groups of control, continuous running and interval running. Animals in training groups were allowed to run on treadmill with intensity of 12-23 meter per min and 3 days a week for 8 weeks. Changes in protein levels of variables were determined by ELISA technique. In order to extract of the results, the one-way analysis of variance and LSD post hoc test were used at a significant level of p≤0.05.

    Results

    The values of BDNF (p=0.01) and TrkB (p=0.0001) in the continuous running group showed a significant increase compared to the control. Also, in the interval running group, a significant increase was observed in both variables, BDNF (p=0.003) and TrkB (p=0.0001), but no significant difference was observed between the two training groups.

    Conclusion

    Endurance training (as running) leads to increases in the BDNF and TrkB in hippocampus regardless of its type. Since these two biomarkers are the main factors in hippocampal plasticity, memory and learning processes; increasing their protein levels after endurance running shows the positive effect of these factors on the mentioned processes in adults.

    Keywords: Aerobic running, Brain derived neurotropic factor, Tyrosine kinase B receptor, Hippocampus
  • Vahid Taghizadeh, Elham Hakak Dokht *, Mahdi Ghahremani Moghaddam Pages 58-71
    Background and Aim

    Studies have shown that pilates exercises play a role in the treatment and prevention of neurological diseases, such as multiple sclerosis (MS). However, the possible mechanism for this effect is unclear. Therefore, this study aimed to investigate the effect of 8 weeks of pilates training on serum brain-derived neurotrophic factor (BDNF) and dynamic balance of men with MS.

    Materials and Methods

    This study was a semi-experimental study with pre-test and post-test design. Twenty-two men with mean age of 34.9 ±3.7 years, mean expanded disability status scale (EDSS) of 3.6 ±1.07 and mean body mass index (BMI) of 24.07 ±4.3 kg/m2 were selected and randomly assigned into pilates exercise training (n=12) and control (n=10) groups. The experimental group performed three sessions per week of pilates exercise training for 8 weeks. The timed up and go balance test (TUG) was used to evaluate the patients’ balance, moreover, the sandwich ELISA method was applied to measure serum BDNF levels. For statistical analysis, the t-test was used to compare the intra-group changes and the ANCOVA method to compare between the groups changes at the significant level of p < 0.05.

    Results

    intra-group changes showed that serum BDNF levels in pilates group increased significantly (p=0.03) and duration of TUG test also decreased significantly (p=0.02); neither of these two variables displayed a significant change in the control group (p>0.05). There was a significant difference between two groups after 8 weeks of training in the serum level of BDNF (p=0.04) as well as the balance test (p=0.01).

    Conclusions

    Pilates exercises can be considered as important part of rehabilitation programs for patients with MS because of the increase in BDNF and the improvement of balance in the intervention group.

    Keywords: Pilates, multiple sclerosis, brain-derived neurotrophic factor, Balance
  • Hamidreza Barzegarpoor, Hamid Rajabi, Duen Button, Rana Fayazmilani * Pages 72-83
    Background and Aim

    It seems that the combination of brain endurance training and physical endurance training can increases endurance exercise performance throughout reducing rating of perceived exertion more than solely physical endurance training. The aim of this research was to study the effect of physical endurance training, and brain endurance training on fatigue and exercise tolerance in active people.

    Materials and Methods

    20 healthy volunteers (14 men and 6 women) were assigned into two groups as: physical endurance training + brain endurance training and physical endurance training. Both groups trained on a cycle ergometer for 60 minutes at 60-75 heart rate reserve. Whilst cycling, the brain endurance training group performed a mental exertion on a computer. Both groups trained 3-4 times a week for 24 sessions. Maximal oxygen consumption during an incremental test and exercise tolerance with constant load exhausting test were measured at pre and post training. Rating of perceived exertion and heart rate were recorded every two minutes during time to exhaustion test. Data were analyzed using mixed model analyze of variance and significant level was set as p˂0.05.

    Results

    Maximal oxygen consumption increased in both groups (p=0.01); however, for time to exhaustion variable it showed more increasing in the brain endurance training and physical endurance training group than in the physical endurance training group (p=0.01). Brain endurance training and physical endurance training group compared to the physical endurance training group indicated significantly reduction on the rating of perceived exertion during time to exhaustion test (p=0.01).

    Conclusion

    The results of this study provide evidence that the combination of the brain endurance training and physical endurance training than physical endurance training can increased more endurance exercise performance throughout decrease rating of perceived exertion.

    Keywords: Brain training, rating of perceived exertion, time to exhaustion, mental fatigue